Csatlakozott: Aug 28, 2009 Hozzászólások: 1015 Tartózkodási hely: Nyúl York (Rimóc)
Elküldve: 2018. Február 15. Csütörtök, 17:23 Hozzászólás témája:
Athor, a középkonzol jobb oldalán is van egy szivargyujtónak hely kialakítva. Tegyél be oda is egyet,s kösd biztivel az akkura... _________________ 2005.10 havi, 1,6 8v, Elit, Szahara ezüst, gázos 1 Piki
Elküldve: 2018. Február 24. Szombat, 20:51 Hozzászólás témája: Jobb oldali bajuszkapcsoló hiba
Sziasztok,
A topikot végigolvasva (lehet azért kihagytam részeket ) mindenki csak az indexkapcsoló meghibásodásáról ír. Sajnos nekem a jobb oldali bajuszkapcsoló végén lévő fedélzeti számítógépet vezérlő gomb halt meg.
Tudna valaki segíteni abban, hogy kihez lehet fordulni ebben az esetben? (Bp. környéke)
Elküldve: 2018. Április 24. Kedd, 11:49 Hozzászólás témája: Kulcs
Sziasztok,
Az autó távirányítós kulcsa sajnos tönkrement már régen(átmentek rajta elvileg o.o)
Ezt mivel tudnám pótolni? Vagy csak külön modul beszerelésével lehet? _________________ Citroen Xsara Picasso 2001 1.6 1587cm3, szürke, 70w.
Csatlakozott: Jun 19, 2013 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2018. Június 6. Szerda, 14:24 Hozzászólás témája: kormánykapcsoló
Sziasztok,
tudtok ajánlani megbízható kormánykapcsoló javító szakit? Vagy bontott kormánykapcsolót megbízható helyről?
Az első szélvédőnél a folyadékot nem pumpálja. Szerviz szerint kormánykapcsoló hiba.
Nagyon köszi. _________________ 2003, 1.6 8V
Paula 2013.05.27 óta a mienk
Budapest
Elküldve: 2018. Június 7. Csütörtök, 6:47 Hozzászólás témája:
Szia
Nekem van eladó kormánykapcsoló kompletten
A légzsák összekötő kábel hibás benne egyébként minden más jó gyári DELPHI.
Ha érdekel tudok képet is küldeni. _________________ 1.6 8V 2004.10
Csatlakozott: Aug 03, 2012 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Budapest XV
Elküldve: 2018. Június 13. Szerda, 9:21 Hozzászólás témája:
Szia!
Biztosan a kapcsoló rossz ??
Nekem is volt ablakmosó gondom a motorjánál van egy váltó szelep ,ha az beáll akkor nem jön vagy rossz irányba a lé .A szerelőm kicserélte a kompletet mosómotort azóta tökéletes (5-6000- ft tétel ) _________________ CXP 2002 1.6 8v Black
Csatlakozott: Apr 23, 2017 Hozzászólások: 47 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2018. Június 13. Szerda, 20:13 Hozzászólás témája:
zbarabas írta:
Szia!
Biztosan a kapcsoló rossz ??
Nekem is volt ablakmosó gondom a motorjánál van egy váltó szelep ,ha az beáll akkor nem jön vagy rossz irányba a lé .A szerelőm kicserélte a kompletet mosómotort azóta tökéletes (5-6000- ft tétel )
Sziasztok!
Nekem is a váltó volt rossz a mosómotorban. Kiszereltem, megpucoltam, azóta jó (1 éve). Max. 30perces művelet volt, nem került semmibe.
Elküldve: 2018. Június 14. Csütörtök, 16:35 Hozzászólás témája:
akkor is lehet váltó ha a hátsó szélvédőnél működik? csak elöl rossz. úgy tudom egy mosómotor van. _________________ 2003, 1.6 8V
Budapest
Elküldve: 2018. Június 18. Hétfő, 11:26 Hozzászólás témája:
maskeau írta:
akkor is lehet váltó ha a hátsó szélvédőnél működik? csak elöl rossz. úgy tudom egy mosómotor van.
Szia
Ebben a pozícióban ragadt le a szelep. A komplett motor is kb 3500Ft, nem egy horror. _________________ C4 Picasso 1,6l HDI 16v Mogyoróbarna Collection
Csatlakozott: Nov 15, 2017 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: 3300.Eger
Elküldve: 2018. Június 25. Hétfő, 20:37 Hozzászólás témája:
Sziasztok! Nem tudom hogy volt e már itt téma. Xsara picasso 1.6 hdi, battery charge fault. Akksi kivesz, pirosban, feltölt, vissza tesz nagy boldogan, nemsokára ismét hibaüzenet. Akksi ismét ki, full pirosban. Feltölt, vissza tesz, irány kiméretni. Töltés jó, 14,5. Új akksit vesz a paraszt, bedobja, lőn bódoccág. Aztán megint kezdődik elölről. Újra faultozik a drága. Mi lehet a gond, ha valaki tudna nekem segíteni. Így nem merek vele messze menni, mert kapasból nincs abs már induláskor.
Elküldve: 2018. Június 26. Kedd, 13:54 Hozzászólás témája:
Szergej973 írta:
Sziasztok! Nem tudom hogy volt e már itt téma. Xsara picasso 1.6 hdi, battery charge fault. Akksi kivesz, pirosban, feltölt, vissza tesz nagy boldogan, nemsokára ismét hibaüzenet. Akksi ismét ki, full pirosban. Feltölt, vissza tesz, irány kiméretni. Töltés jó, 14,5. Új akksit vesz a paraszt, bedobja, lőn bódoccág. Aztán megint kezdődik elölről. Újra faultozik a drága. Mi lehet a gond, ha valaki tudna nekem segíteni. Így nem merek vele messze menni, mert kapasból nincs abs már induláskor.
Szerintem a generátor-t illetve a töltését kellene ellenőrizni! Lehet hogy kopott a csúszó érintkező , s hol van töltés hol nincs , mint a mesében. _________________ C4 Picasso 1,6l HDI 16v Mogyoróbarna Collection
Csatlakozott: Jun 22, 2018 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Szeged
Elküldve: 2018. Július 9. Hétfő, 16:17 Hozzászólás témája:
Sziasztok !
Nemrég regisztráltam az oldalra, mivel nemrég vettem egy 1.8-as bőr belsős elegance felszereltségű picassot.
Lenne pár kérdésem és remélem jó helyre írok, és remélem tudtok segíteni.
1. Az elektromos tükröket rá lehet venni, hogy az autó nyitás-zárásakor, nyíljanak-csukódjanak ők is ?
2.Az elektromos ablakokat rá lehet e venni, hogy autó zárásakor felhúzzák magukat ? (Esetleg ha hosszan vagy 2x nyomom a nyitás gombot lehúzza őket?)
3. A mondeohoz van egy obd-m ami nem működik a citroennel. Tudtok olyat ajánlani ami működik vele ?
4. A központi zár távirányító nem működik...vagyis működik de mindig csak 2 napig. Teszek bele teljesen új elemet 2 napig jó...utána a kocsi kiirja, hogy cseréljek elemet a távirányítóban...és nem is igen nyitja a kocsit....zsír uj energizer elemet teszek bele...két napig jó utána lemerül....máshol vettem bele gp ultra elemet...2 nap és újra lemerül....valaki találkozott már ilyen hibával ? (Kulccsal tökéletesen működik a központi) ebayről rendeltem hozzá új panelt, megpróbálom feltanítani, de nem tudom mi lehet a baj ?
5. Illetve az megdható e, hogy amikor ráadom a tompított világítást akkor ne vegye le a műszerfalon a fényerőt ?
Elnézést ha sok voltam, és mindent egybeömlesztve írtam. De jelenleg ennyi "problémám" van csak mivel igazából jó autónak tűnik.
Elküldve: 2018. Július 12. Csütörtök, 10:58 Hozzászólás témája:
knx88 írta:
Sziasztok !
Nemrég regisztráltam az oldalra, mivel nemrég vettem egy 1.8-as bőr belsős elegance felszereltségű picassot.
Lenne pár kérdésem és remélem jó helyre írok, és remélem tudtok segíteni.
1. Az elektromos tükröket rá lehet venni, hogy az autó nyitás-zárásakor, nyíljanak-csukódjanak ők is ?
2.Az elektromos ablakokat rá lehet e venni, hogy autó zárásakor felhúzzák magukat ? (Esetleg ha hosszan vagy 2x nyomom a nyitás gombot lehúzza őket?)
3. A mondeohoz van egy obd-m ami nem működik a citroennel. Tudtok olyat ajánlani ami működik vele ?
4. A központi zár távirányító nem működik...vagyis működik de mindig csak 2 napig. Teszek bele teljesen új elemet 2 napig jó...utána a kocsi kiirja, hogy cseréljek elemet a távirányítóban...és nem is igen nyitja a kocsit....zsír uj energizer elemet teszek bele...két napig jó utána lemerül....máshol vettem bele gp ultra elemet...2 nap és újra lemerül....valaki találkozott már ilyen hibával ? (Kulccsal tökéletesen működik a központi) ebayről rendeltem hozzá új panelt, megpróbálom feltanítani, de nem tudom mi lehet a baj ?
5. Illetve az megdható e, hogy amikor ráadom a tompított világítást akkor ne vegye le a műszerfalon a fényerőt ?
Elnézést ha sok voltam, és mindent egybeömlesztve írtam. De jelenleg ennyi "problémám" van csak mivel igazából jó autónak tűnik.
Nincs mit!
Ha nincs hozzá műszer, akkor a második képen látszik egy "sárga téglatest"
106 és 10 V felirattal ez egy 10 micro farádos tantál kondi, azért azt kicserélném mindenképp. bontani is lehet SMD panelról. Jobb ötletem innen nincs. _________________ C4 Picasso 1,6l HDI 16v Mogyoróbarna Collection
Csatlakozott: Jun 22, 2018 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Szeged
Elküldve: 2018. Július 17. Kedd, 20:35 Hozzászólás témája:
Köszi.
A csere meglesz a héten.
Sikerült felprogramoznom az ebayes kulcsot a kocsihoz, azzal már jó, indítja is a kocsit.
A BSI-t meg frissítettem a legfrissebbre.
A mondeohoz minimum egy bosch kts kellett volna...de ez pozitiv dolog, hogy otthon tudtam a verdának a szoftverét frissíteni, meg sem álmodtam volna...
Ebayről 25 ezerben megállt full lexia chipes diag. Diagboxal meg a download szekcióba teljesen értelem szerűen leírva pontról pontra mikor mit csináljak simán ment a sw update..netről szedte le a cuccost...egyből tette is fel..kb mint egy telefon frissítést A kód kártya kell hozzá, meg a vezetőoldali ajtó matricáján lévő számokat kérdezi, anélkül ne kezdjünk bele. De teljesen happy dolog, hogy ez ilyen egyszerű... Ha lesz kis időm csinálok róla egy pontról pontra pdf et és megosztom veletek.
Elküldve: 2018. November 23. Péntek, 9:10 Hozzászólás témája: utólagos központi zár vezérlő 2007 Citroen Xsara Picasso
Sziasztok,
Utólagos központi zár vezérlős szeretnék beépíteni, kérdésem, hogy a vezetőoldali ajtóban van-e állandó +12 V amit ehhez használni tudnék? (egyik külföldi oldalon azt olvastam, hogy az ablakemelő miatt van).
Második kérdésem, hogy a 2007-es típusnál valóban egy vezeték van a nyitásra/zárása? (ezt is egy youtube videóban állíitták, hogy ennél az évjáratnál nincs külön vezeték a nyitársa és külön a zárás vezérlésére.)
Elküldve: 2018. November 27. Kedd, 11:30 Hozzászólás témája: Re: utólagos központi zár vezérlő 2007 Citroen Xsara Picasso
mesicsb írta:
Sziasztok,
Utólagos központi zár vezérlős szeretnék beépíteni, kérdésem, hogy a vezetőoldali ajtóban van-e állandó +12 V amit ehhez használni tudnék? (egyik külföldi oldalon azt olvastam, hogy az ablakemelő miatt van).
Második kérdésem, hogy a 2007-es típusnál valóban egy vezeték van a nyitásra/zárása? (ezt is egy youtube videóban állíitták, hogy ennél az évjáratnál nincs külön vezeték a nyitársa és külön a zárás vezérlésére.)
köszönöm a válaszokat
Szia mivel CAN buszon keresztül kommunikál, van két vezetéke, de az lehet ugyan az! _________________ C4 Picasso 1,6l HDI 16v Mogyoróbarna Collection
Elküldve: 2018. December 2. Vasárnap, 12:44 Hozzászólás témája:
ez már sajnos sosem derül ki, mert a kormánykapcsolót "javították" de nekem van egy érzésem, hogy cserélték bontottra. 25e. így jártam.
azért köszi a tippeket. próbáltam a mosómotorra irányítani őket, de sokat nem foglalkoztak velem _________________ 2003, 1.6 8V
Budapest
Csatlakozott: Jan 18, 2011 Hozzászólások: 1498 Tartózkodási hely: Bánd,Veszprém megye
Elküldve: 2018. December 13. Csütörtök, 20:59 Hozzászólás témája:
maskeau írta:
ez már sajnos sosem derül ki, mert a kormánykapcsolót "javították" de nekem van egy érzésem, hogy cserélték bontottra. 25e. így jártam.
azért köszi a tippeket. próbáltam a mosómotorra irányítani őket, de sokat nem foglalkoztak velem
Hol csináltattad? _________________ 1.6 8v Sx 2003
Ha nem megy erőltesd! Ha eltörik akkor úgyis rossz volt!
Elküldve: 2019. Január 5. Szombat, 9:31 Hozzászólás témája: Re: Külső hőmérséklet jeadó
csabi710 írta:
Sziasztok!
Valakinek nincs bekötési rajza a külső hőmérséklet jeladóról?
Berlingó2-be szeretnék tenni, de nincs kivezetékezve, ezért jó lenne tudni, hogy hova is kellenen kötni!
Köszi!
ha nincs előkészítve rá az autó semmilyen szinten (BSI?műszerfal), szted hogy fog működni?
én inkább vennék egy 1500Ft-os kütyüt, aminek van háttérvilágításai is, és azt tenném be _________________ C4 GP 2.0 HDI FAP
Elküldve: 2019. Január 5. Szombat, 15:02 Hozzászólás témája: Külső hőmérséklet jeadó
Elvileg elő van készítve, a kijelző a lexia szerint tudja, mert beállítottam(lehet állítani, hogy farenheitben vagy celsiusban mutassa), csak hibát adott, hogy a jeladótól kapott jel nem megfelelő. A kép peugeot partneré, de ezek egyformák.
Elküldve: 2019. Január 7. Hétfő, 18:48 Hozzászólás témája: Re: Külső hőmérséklet jeadó
csabi710 írta:
Elvileg elő van készítve, a kijelző a lexia szerint tudja, mert beállítottam(lehet állítani, hogy farenheitben vagy celsiusban mutassa), csak hibát adott, hogy a jeladótól kapott jel nem megfelelő. A kép peugeot partneré, de ezek egyformák.
installálj fel egy Diagboxot, abban van részletes kapcsolási rajz _________________ C4 GP 2.0 HDI FAP
Elküldve: 2019. Január 11. Péntek, 6:49 Hozzászólás témája: Re: Külső hőmérséklet jeadó
pda írta:
csabi710 írta:
installálj fel egy Diagboxot, abban van részletes kapcsolási rajz
Kinyomoztam. Az A oszlopig ki van vezetékezve, "csak" az ajtóba kell a két vezeték és a jeladó, lexiában engedélyezni kell bsi-ben és a kijelzőnél. A csatlakozóban a 7 és a 8-as helyre kell a pint befűzni.
Elküldve: 2019. Január 11. Péntek, 17:12 Hozzászólás témája: Re: Külső hőmérséklet jeadó
csabi710 írta:
Kinyomoztam. Az A oszlopig ki van vezetékezve, "csak" az ajtóba kell a két vezeték és a jeladó, lexiában engedélyezni kell bsi-ben és a kijelzőnél. A csatlakozóban a 7 és a 8-as helyre kell a pint befűzni.
Remek, akkor már csak a kivitelezés és a teszt marad.
Fűtött hely kell hozzá, mert a műanyagok törnek mint a ropi.
Mondjuk az ajtó átvezető nem lesz egy leány álom. _________________ C4 GP 2.0 HDI FAP
Elküldve: 2019. Január 12. Szombat, 7:13 Hozzászólás témája: Re: Külső hőmérséklet jeadó
pda írta:
csabi710 írta:
Remek, akkor már csak a kivitelezés és a teszt marad.
Fűtött hely kell hozzá, mert a műanyagok törnek mint a ropi.
Mondjuk az ajtó átvezető nem lesz egy leány álom.
Kész is van. Tényleg nem volt egyszerű ez a gyantával beöntött csati.....
Ha már lúd, legyen kövér. Kicseréltem a kijelzőt is 3 sorosra....
Csatlakozott: Feb 24, 2007 Hozzászólások: 1129 Tartózkodási hely: Kisújszállás
Elküldve: 2019. Január 16. Szerda, 19:38 Hozzászólás témája:
Megvolt a második akkucserém. Az eredeti kb. 10 évig bírta, A második egy Varta, kettőig se, illetve -10 fokban nem indított, bár minden működött, s a 0 fok feletti indulás nem volt nagyon kivitelezhető az elmúlt hetekben. Most egy 55 Ah-s Bannert kapott a Pic. Remélem többet bír, mint az előző. _________________ Rodin szürke, rövid antennával, 1.6 benzines, 2007 Tendance+Lifeplus
Elküldve: 2019. Január 22. Kedd, 9:27 Hozzászólás témája:
babylon írta:
Sziasztok
bízom benne,hogy valaki tud segíteni .
van egy 2002-es benzines 1.6-os szeretni való xsara picassóm minden nap megviccel engem,más és más anomáliás hibákat képes produkálni ,már az lenne a furcsa ha nem lenne valami baja.
a következő dolgokra képes.
- ajtó kinyitásra bekapcsol a rádió
- menet közben elmegy minden a műszerfalról kivéve a világítás visszajelzést
-valamikor csak az irányjelző visszajelzés megy el
-gyujtás nélkül ,bekapcsolom a rádiót és életre kel a műszerfal világít a motordiagnosztikai lámpa,aksi lámpa olajnyomás lámpa abs lámpa a kilóméter óra helyén vízszintes vonalak jelennek meg.
- néha elmegy a rádió,a fedélzeti computerrel együtt
ilyenkor nem az aksit veszem le ,hanem a kilóméter óra kék csatlakozóját,majd visszarakás után kb egy két napig megint jó az autó majd kezdi előröl megint a hülyeségeit. 3 autó villamossági szerelőnél is volt az autó az egyik helyen 3 hétig és nem tudják,hogy mi a baja ha esetleg valaki másnak is volt hasonló gondja az kérem jelezze köszönöm.
tisztelettel Wéber Tamás
Szia!
Szeretnem kerdezni hogy sikerult e megoldani a problemat es hogy mi volt a gond mert az enyem is hasonlo tuneteket produkal!
Koszonettel Biro Erno _________________ 2001 1.8 i 16v
Elküldve: 2019. Január 29. Kedd, 19:43 Hozzászólás témája:
Pedro0000 írta:
maskeau írta:
azért köszi a tippeket. próbáltam a mosómotorra irányítani őket, de sokat nem foglalkoztak velem
Hol csináltattad?
Autoexpress, Dunaplaza Bp. jártam már korábban is náluk, nem volt gond eddig. _________________ 2003, 1.6 8V
Budapest
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban