Csatlakozott: Dec 04, 2015 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2017. Március 13. Hétfő, 6:48 Hozzászólás témája:
pzsele írta:
Sziasztok, a következő a problémám: tavasszal nem indult a kompresszor, mert lukas volt a klímahűtőm, és elment a gáz. Vettem egy új klímahűtőt és feltöltöttük. Boldogság volt, kb 1 hónapig, aztán elkezdtem érezni, hogy nem jön a hideg.
A helyzet a következő:
- Bekapcsolom a klímát
- Kattan a kompresszor
- Valami hülye, rövid, huhogó hang jön egy pillanatra a műszerfal mögül
- Auto állásba kezdi pörgetni a ventillátort mint a barom
- .... de a kinti levegőt fújja be gyakorlatilag, hűtés nélkül
Van ötletetek, mi lehet a baj? 2005-ös évjárat, automata klímáról van szó
Előre is köszönöm!
Valószínűleg valahol tömítetlen a rendszered. Sajnos ezt úgy a legegyszerűbb kideríteni, ha UV-s festékkel megfestik a gázt, és két-három hét használat után UV lámpával átvizslatva meglesz a szivárgás helye. Ez egy klímatöltés költsége, csak az idő, meg a macera, ami kényelmetlen vele. _________________ Petya217, Xsara Picasso, Exclusive, 1,6 HDi, 2005
Csatlakozott: Dec 04, 2015 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2017. Március 13. Hétfő, 6:53 Hozzászólás témája:
Steve1 írta:
Üdvözlök mindenkit!
Régóta olvasom a fórumot, kb másfél éve vagyok Picasso tulajdonos. Sajnos most kérdeznem kell, nem csak mások tapasztalatait olvasni. Problémám a következő: Digit klímás az autó, néhány napja nem fűtött csak a kinti levegő jött be. Fokozatosan emeltem a beállított hőmérsékletet de melegebb nem lett. Bekapcsoltam az auto módot, akkor elkezdte tolni a forró levegőt, azóta csak fűtésem van. Minden hőfokon csak forró levegőt nyom, Klímával is anélkül is 14 fokon is a befújt levegő hőmérséklete nem változik. Szeretnék ötleteket kérni mi lehet a probléma. Terelő zsalu, Klíma vezérlő...? Esetleg érdemesebb egyből szerelőhöz vinni vagy javítható házilag is?
Valószínű, hogy neked a vezérlő mondta be az unalmast. Egy bontott darab http://www.picassobonto.hu/index.php?id_product=252&controller=product nem túl drága, és ha van egy kicsi affinitásod a szerelgetéshez, otthon sem egy ördöngösség cserélni. Két stekker meg pár csavar és patent. _________________ Petya217, Xsara Picasso, Exclusive, 1,6 HDi, 2005
Elküldve: 2017. Március 16. Csütörtök, 15:55 Hozzászólás témája:
Meglett a hiba. Vezérlő tökéletes, a terelőzsalu végén lévő hatszög belsejű műanyag tengelyvég (amibe a mozgató motor kapcsolódik) törött ketté. Ideiglenesen meg lett suszterolva, majd kiderül meddig bírja.
Ennek a motornak kell valami beállítás vagy végállásban lekapcsol magasabb áramfelvételkor?
Csatlakozott: May 16, 2013 Hozzászólások: 8 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2017. Március 19. Vasárnap, 13:12 Hozzászólás témája:
A motort 3 csavar tartja, azt kitekered, a motort leveszed és már ki is lehet húzni. Ha a kozepkonzolt kiszeded, onnan már kb. 5 perc és a kezedben is van _________________ 2006 1.6 16V
Csatlakozott: Feb 24, 2007 Hozzászólások: 1129 Tartózkodási hely: Kisújszállás
Elküldve: 2017. Március 27. Hétfő, 21:28 Hozzászólás témája:
Tegnapra virradóan, a 10 évessé vált kocsimban elsötétült a digit klíma kijelzője. De a klíma működik. Kíváncsi vagyok, mi lehet a gond. Feltételezem, hogy nem egy izzó világítja meg, tehát nem izzó baja van, mert egyszerre nemigen megy ki mindegyik. Marha mázlimra az elektromos szerelőmnél áll az udvaron egy valaha volt Picasso, ami mára donorrá alakult egy frontális baleset okán, amiből ha minden szakad, át lehet tenni a panelt. Jövő hétfőig még sajna várnom kell a soromra. Majd beszámolok a fejleményről. _________________ Rodin szürke, rövid antennával, 1.6 benzines, 2007 Tendance+Lifeplus
Csatlakozott: Feb 24, 2007 Hozzászólások: 1129 Tartózkodási hely: Kisújszállás
Elküldve: 2017. Április 5. Szerda, 19:54 Hozzászólás témája:
Képzeljétek, csak annyi baja volt a klímakijelzőnek, hogy mind a három izzója egyszerre égett ki. Ilyen csak a mesében létezik. _________________ Rodin szürke, rövid antennával, 1.6 benzines, 2007 Tendance+Lifeplus
Elküldve: 2017. Április 16. Vasárnap, 9:31 Hozzászólás témája:
Sziasztok Van egy olyan problémám a klímával , hogy amikor bekapcsolom kb 1-2 percenként kapcsolja a vízhűtő ventit de csak 2-3 másodpercre. Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni azt megköszönném . 1.6 benzin 2007 évjárat
Csatlakozott: Aug 16, 2014 Hozzászólások: 62 Tartózkodási hely: Debrecen
Elküldve: 2017. Április 18. Kedd, 11:34 Hozzászólás témája:
Steve34 írta:
Sziasztok Van egy olyan problémám a klímával , hogy amikor bekapcsolom kb 1-2 percenként kapcsolja a vízhűtő ventit de csak 2-3 másodpercre. Ha valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni azt megköszönném . 1.6 benzin 2007 évjárat
A ventinek el kell indulnia alacsony fokozaton allandoan, ha kapcsolod a klimat. Neekem 1.6 16v benzines motor van, ott egy elotet ellenallas van, azaz 2 fokozat. Az elotet ellenalllas altalaban ilyen idos korban mar kuka, s ilyenkor megszunik a lassu fokozat. Emiatt neha kis idore bekapcsol a nagy sebessegfokozat, aztan hamar leall (huvos idoben).
Nem biztos, hogy neked is ez a bajod, nalam ez volt a gond, amikor megvettem az autot (2006-os ev vege). Az elotet ellenallas csere hivatalosan elso lokharito levetelevel megoldhato, de nem hivatalosan egy ugyes szerelo lokharito le es felszereles nelkul is megoldja. Az ellenallas ara kb 6000 Ft, de meg kell nezetni szakemberrel, ne vakon kezdj alkatreszt cserelni. _________________ 1,6 16V Exclusive 2006
Csatlakozott: Nov 25, 2006 Hozzászólások: 89 Tartózkodási hely: Zala megye
Elküldve: 2017. Április 19. Szerda, 22:58 Hozzászólás témája:
Steve1 írta:
Meglett a hiba. Vezérlő tökéletes, a terelőzsalu végén lévő hatszög belsejű műanyag tengelyvég (amibe a mozgató motor kapcsolódik) törött ketté. Ideiglenesen meg lett suszterolva, majd kiderül meddig bírja.
Ennek a motornak kell valami beállítás vagy végállásban lekapcsol magasabb áramfelvételkor?
Szia!
Ugyanezt a jelenséget produkálja pár napja az Én gépem is. Először nem fűtött, most meg minden állásban, 14 fokra állítva is forró levegőt fúj, még a klíma bekapcsolása után sem változik semmi. Hogyan sikerült a hiba forrását megállapítani, mit kellett hozzá szétszedni, le tudnád nekem írni ? Köszönöm. _________________ CXP Black 1.6i 16V Collection
Elküldve: 2017. Június 7. Szerda, 15:03 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Egy olyan problémám van,hogy a digitális klimát mikor bekepcsolom és beállitom pl.18 fokra a ventillátor full fordulaton megy 5-10 másotpercig, utána azonnal leáll és nem indul el.Hiába kapcsolom a ventillátort fokozatot kisebb-nagyobb forbulatra.
3-4 percig megse mozdul,nem fúja a levegőt aztan fogja magát és megint elindul.Ki-be kapcsolgat.egy idő után aztán beáll egy bizonyos fordulatra a ventillátor és megit nem lehet vele kezdeni semmit.Önuralom!!!
Mi lehet a gond?A segitséget előre is köszönöm!
Csatlakozott: Jun 20, 2013 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Elküldve: 2017. Július 10. Hétfő, 14:53 Hozzászólás témája: Klíma
Sziasztok!
Ma indulásnál klíma automata állásban hatalmas robajjal megadta magát. Ventilátor megy de valami nagyon hozzáér.Iszonyatos hangot ad Mi kerülhetet oda? Hogy tudom szétszedni megnézni persze most van a legnagyobb meleg > _________________ 2003. 11. 1.8i exclusive
Csatlakozott: Feb 29, 2008 Hozzászólások: 107 Tartózkodási hely: Csepel-sziget
Elküldve: 2018. Április 24. Kedd, 12:48 Hozzászólás témája:
Sziasztok,
tud valaki nekem ajánlani olyan klímaszerelőt a Csepel-szigeten (vagy közvetlen környékén), akihez érdemes elvinnem az autót? Tavaly nyáron 1x már fel kellett tölteni gázzal (akkor nem volt nyomásváltozás, pedig valamiért elment a gáz - gondolom, valami kis lyuk, vagy valami lazulás), most megint nincs klíma (manuális). Most már nem csak töltögetni kell, hanem valószínűleg szerelni is.
315.000 km...
Köszönöm előre is. _________________ 1,6i 16V 110 LE Collection, mogyoróbarna metál 2008/03.
Elküldve: 2018. Máj 4. Péntek, 21:55 Hozzászólás témája:
Üdv!
Egy kis segítség kellene... 2.0 diesel , 2000-es évjárat, digit klima.
A klima nem kapcsol. Pontosabban a vezérlő egység mutatja hogy bekapcsolom de semmi "csattanás". A biztik jók, a feszültség megvan. Eddig annyit csinált, hogy amikor elindult az autó, bekapcsoltam, pár másodpercig behúzott aztán elengedett a mágnestekercs és nincs hűtés. Most már be sem húz a kompresszor. A klimagáz frissen feltöltve. Még annyit, hogy a klima nyomáskapcsolónál nincs semmi feszültség... Hol lehet a hiba??? _________________ Attila67
2007 Xsara Picasso 1,6 HDI gránit
Elküldve: 2018. Augusztus 9. Csütörtök, 13:37 Hozzászólás témája:
Attila67 írta:
Üdv!
Egy kis segítség kellene... 2.0 diesel , 2000-es évjárat, digit klima.
A klima nem kapcsol. Pontosabban a vezérlő egység mutatja hogy bekapcsolom de semmi "csattanás". A biztik jók, a feszültség megvan. Eddig annyit csinált, hogy amikor elindult az autó, bekapcsoltam, pár másodpercig behúzott aztán elengedett a mágnestekercs és nincs hűtés. Most már be sem húz a kompresszor. A klimagáz frissen feltöltve. Még annyit, hogy a klima nyomáskapcsolónál nincs semmi feszültség... Hol lehet a hiba???
Ugyanaz az én hibám is annyi kivételvel,hogy nekem néha ad áramot a behúzó tekercsnek és akkor elindul a klíma.Aztán megint elveszi meleget fúj s majd megint hideget.Tata környékén keresnék szakembert hozzá mert még kellene 6 évig a kocsi,18 éves korában elengedem ezt is mint a szeretett Scenicemet és jöhet az Avensis Verso....
Csatlakozott: Aug 03, 2012 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Budapest XV
Elküldve: 2018. Augusztus 15. Szerda, 9:04 Hozzászólás témája:
Sziasztok !
Mostanában nekem is ezt csinálja vagy hűt mint az állat aztán leáll vagy ki-be kapcsolgat.De azt vettem észre,hogy 28-30 fokok felet csinálja ,ha hüvős van akkor jól megy.
A szerelő szerint a kapcsoló rossz ,de az jól mülődik más lehet a hiba
Nejem manuáli a klimám
Ha tudtok valamit tegyétek fel ! _________________ CXP 2002 1.6 8v Black
Elküldve: 2018. December 17. Hétfő, 9:35 Hozzászólás témája: fűtőmotor (ventilátor) nem megy
Pénteken menet közben egyszer csak a leállt a fűtőmotor (ventillátor) nem fúj levegőt.
A hibalekérdezés alapján úgy tűnt motorhiba... a motort kicseréltem , de továbbra sem működik.
1.8 benzines digit klimás az autó.
A klímavezérlő kijelzője működik, illetve a jelzések világítanak, de a motor nem fújja a levegőt.
Mi lehet a baj?
Elküldve: 2018. December 17. Hétfő, 22:44 Hozzászólás témája: Re: fűtőmotor (ventilátor) nem megy
zAPAtyin írta:
Pénteken menet közben egyszer csak a leállt a fűtőmotor (ventillátor) nem fúj levegőt.
A hibalekérdezés alapján úgy tűnt motorhiba... a motort kicseréltem , de továbbra sem működik.
A klímavezérlő kijelzője működik, illetve a jelzések világítanak, de a motor nem fújja a levegőt.
Mi lehet a baj?
Elküldve: 2018. December 18. Kedd, 13:50 Hozzászólás témája: Re: fűtőmotor (ventilátor) nem megy
Silverpica írta:
zAPAtyin írta:
Mi lehet a baj?
Elküldve: 2018. December 18. Kedd, 14:25 Hozzászólás témája: Re: fűtőmotor (ventilátor) nem megy
zAPAtyin írta:
Mi lehet a baj?
Elküldve: 2018. December 18. Kedd, 20:10 Hozzászólás témája: Re: fűtőmotor (ventilátor) nem megy
zAPAtyin írta:
Silverpica írta:
zAPAtyin írta:
Mi lehet a baj?
Köszönöm!
Mikori az autó?
2001-es
Akkor gyújtáskapcsoló is lehet. _________________ 2003 1.8/16v
Elküldve: 2019. Január 21. Hétfő, 10:35 Hozzászólás témája: Re: fűtőmotor (ventilátor) nem megy
Silverpica írta:
zAPAtyin írta:
Silverpica írta:
zAPAtyin írta:
Mi lehet a baj?
1.6 benzines 2007-es xsara picasso-mban valószínűleg digit klímavezérlőt kell cserélnem, mert indulás után ~15 perccel később már nem lehet a léptetőmotorokat vezérelni (hideg/meleg, kinti/benti, levegőirány). A kijelzőn úgy tűnik hogy állítom, de a motorokat mégsem tekergeti. Néha meg önállóan beakad valami hőfokon és ontja be a meleget. Hideg indulás után közvetlenül meg általában még minden vezérelhető, aztán már nem.
A lényeg, a kérdés, hogy cikkszám szerint full azonos klímavezérlőt kell beszereznem, vagy mehet bele ugyanolyan kinézetű is aminek esetleg más a cikkszáma?
Továbbá az a is kérdésem, hogy a cseréhez kell-e computeres feltanítás, vagy simán kicsavarom a mostani modult, berakom a másikat és menni fog-e?
A lényeg, a kérdés, hogy cikkszám szerint full azonos klímavezérlőt kell beszereznem, vagy mehet bele ugyanolyan kinézetű is aminek esetleg más a cikkszáma?
Továbbá az a is kérdésem, hogy a cseréhez kell-e computeres feltanítás, vagy simán kicsavarom a mostani modult, berakom a másikat és menni fog-e?
Előre is köszönöm,
Szerintem mióta CAN bus-on vezérli az összes kütyüt, össze kell párosítani az új elektronikát. _________________ C4 Picasso 1,6l HDI 16v Mogyoróbarna Collection
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban